Artiklar

2010-01-13
Om regeringen får som den vill kommer boende i Södra Sverige inom kort att få räkna med kraftigt höjda elpriser. Varför, jo för att Danmark har klagat inför EU att de inte får el nog från Sverige under kalla dagar. Istället för värna svenska intressen, bör Sverige agera för att göra det så bra som möjligt för hela EU – åtminstone om vi skall tro Svenska Kraftnät som har handlagt ärendet.  Läs hela artikeln här.

2010-01-13
Det är inte lätt att vara ett litet land i EU med bestämda åsikter om energi, klimat och Ryssland. Detta fick den svenska regeringen uppleva när den omtalade gaslledningen mellan Tyskland och Ryssland skulle godkännas. Säkert vållade frågan regeringen mycken huvudvärk men slutligen de stolta parollerna ge vika för verkligheten. Läs hela artikeln här.    

2010-01-13
Den ekonomiska krisen handlar om mycket mera än girighet och överdrivet rikstagande. den handlar om hela den glbala världsordningen för handel med varor och tjänster tillsammans med kapitalets fria rörlighet. Om detta skrev jag en artikel redan 2008 som fanns att läsa på Sydsvenskans debattsida. Läs hela artikeln här.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: